Kent

Canterbury Cathedral

Een combinatie van kathedralen, kastelen, tuinen en een prachtige natuur : dat vindt u allemaal in het graafschap Kent, op relatief korte afstand van Vlaanderen. Kent wordt wel eens de ‘Tuin van Engeland’ genoemd en dat is zeker niet overdreven. Temidden van een prachtige natuur snuift u er de geschiedenis op.
Bovendien biedt Kent een groot voordeel : de bezienswaardigheden liggen er op korte afstand van elkaar, waardoor u weinig tijd verliest met verplaatsingen.

Een stadje dat u zeker niet mag missen is Canterbury. Behalve het gezellige centrum met zijn winkels en restaurantjes, is er natuurlijk de beroemde kathedraal. Aan dit prachtige gotische bouwwerk is een hele geschiedenis verbonden. U komt hierover alles te weten als u zich door de uitstekende plaatselijke gidsen laat rondleiden (http://www.canterbury-cathedral.org/).

Rochester Castle

Vlakbij de M20, de snelweg die Dover verbindt met Londen, ligt Leeds Castle. Het historische kasteel heeft een uitgestrekte tuin, waarin bovendien een klein dierenpark is ondergebracht. (http://www.leeds-castle.com/land.php)

Een weinig meer noordwaarts liggen twee interessante plaatsen vlakbij mekaar : Rochester en Chatham. Ze liggen elk op een oever van de Medway-rivier.
Rochester staat bekend als de stad van de schrijver Charles Dickens. In het plaatselijke Guildhall Museum (http://www.medway.gov.uk/leisureandculture/museums/guildhallmuseum.aspx) is dan ook een volledige afdeling gewijd aan het leven en werk van de auteur van o.a. Oliver Twist en David Copperfield.
Ook de kathedraal (http://www.rochestercathedral.org/) en het middeleeuwse kasteel (http://www.english-heritage.org.uk/daysout/properties/rochester-castle/) zijn een bezoek meer dan waard. Deze beide monumenten kan u bezichtigen met een audiogids.

Hastings

Aan de overzijde van de Medway ligt Chatham, bekend om zijn ‘Historic Dockyard’. Op deze oude scheepswerf werden de zeilschepen gebouwd waarmee Groot-Brittannië ooit de wereldzeeën beheerste. U kan in een mooi opgezette tentoonstelling getuige zijn van de bouw van een dergelijk zeilschip. Tevens kan u een bezoek brengen aan een 19e eeuws zeilschip, een oorlogsbodem uit de Tweede Wereldoorlog en een onderzeeër.
(http://www.thedockyard.co.uk/)

Wie in archeologie geïnteresseerd is zal zeker zijn gading vinden in ‘Lullingstone Roman Villa’. Deze overblijfselen van een Romeinse villa uit de periode van 100 tot 400 na Christus zijn bijzonder goed bewaard. De geschiedenis van de villa en zijn bewoners wordt uit de doeken gedaan aan de hand van een film.
(http://www.english-heritage.org.uk/daysout/properties/lullingstone-roman-villa/)

Dover Castle

Dat Charles Darwin één van de belangrijkste wetenschappers is van de laatste eeuwen, zal wel niemand betwisten. Zijn evolutietheorie gaf ons een heel nieuw inzicht in het ontstaan van de levende wezens. Down House is de plaats waar hij gedurende een groot deel van zijn leven heeft geleefd en gewerkt. Het hele landgoed ligt er vandaag nog vrijwel hetzelfde bij als in de tijd van Darwin.
Zowel de woning als de tuin met de serre, waar hij veel onderzoekswerk deed, kunnen bezocht worden. (http://www.english-heritage.org.uk/daysout/properties/home-of-charles-darwin-down-house/)

Behalve wat hierboven wordt genoemd, is er in het graafschap Kent nog veel meer te zien.
Vooral kastelen en tuinen zijn er in overvloed.
Op een driedaagse reis krijgt u al een goede indruk van wat deze prachtige regio te bieden heeft. Wie zijn verblijf eventueel wil verlengen, zal zich zeker niet vervelen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *