Een dagje Keulen

Grossmartin-kerk - Keulen

Keulen ligt op slechts een 2-tal uur rijden van Brussel en vormt daardoor een ideale bestemming voor een dagtrip.
Het is bovendien een stad die echt voor iedereen wat te bieden heeft : historische monumenten, musea en onbegrensde mogelijkheden om te winkelen.

Iedereen kent de Dom van Keulen, de grootste gotische kathedraal van Duitsland, met de beroemde ‘Gouden Sarcofaag’.
Behalve de Dom heeft Keulen nog 12 romaanse kerken, die na de tweede wereldoorlog allemaal werden gerestaureerd en een bezoek meer dan waard zijn.

De Schildergasse en de Hohe Strasse zijn een paradijs voor wie wil gaan shoppen. Alle bekende winkelketens zijn er vertegenwoordigd, naast een groot aantal boetieks.

Alte Rathaus - Keulen

De museumliefhebbers komen in Keulen echt aan hun trekken.
Wie houdt van kunst van de middeleeuwen tot het eind van de 19 eeuw vindt zeker zijn gading in het museum Wallraf-Richartz (http://www.wallraf.museum/start_e.php).

Voor moderne en hedendaagse kunst kan u in het Museum Ludwig terecht. Daar vinden trouwens regelmatig interessante tijdelijke tentoonstellingen plaats. Meer info hierover vindt u op   http://www.museum-ludwig.de.

Het Römisch-Germanisches Museum bezit één van de belangrijkste collecties in zijn soort. De Romeinen zijn gedurende een paar eeuwen baas geweest in en om Keulen en dat is goed te merken aan het enorme aantal archeologische vondsten die er werden gedaan en die nu zijn ondergebracht in dit prachtige museum (http://www.museenkoeln.de/roemisch-germanisches-museum).

4711 - Eau de Cologne

Wie behalve de historische gebouwen ook de drie belangrijke musea wil bezoeken, doet er best aan om een overnachting te boeken en van deze uitstap een 2-daagse te maken.

One Response to Een dagje Keulen

  1. Breanna says:

    Nice to read your blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *