Barcelona

Barcelona is één van de meest bruisende steden van Europa.

Overdekte markt ‘La Boqueria’ – Barcelona

De Catalaanse hoofdstad leeft dag en nacht, altijd is er wel iets te beleven. Bovendien heeft de stad zo’n rijk en gevarieerd aanbod, dat iedereen er zijn gading vindt : architecturale hoogstandjes, musea, historische gebouwen, een mooie kust, enz.

De Ramblas zijn ongetwijfeld zowat de bekendste boulevards van Barcelona. Het meest bezochte deel loopt van de Plaça Catalunya tot aan de haven. Het kan er ongelooflijk druk zijn, zowel overdag als ‘s nachts. De vlak ernaast gelegen overdekte markt ‘La Boqueria’ doet u het water in de mond komen, zo kleurrijk zijn de waren er uitgestald.

De gotische wijk van Barcelona, de Barri Gotic, is de oudste wijk van de stad en wordt gevormd door een net van smalle straatjes. Centraal staat de kathedraal met in de kruisgang een mooie tuin met een fontein en ganzen. Ook een markant gebouw in de     Barri Gotic is het oude koninklijke paleis.

Palau de la Musica Catalana – Barcelona

In La Ribera staat één van de absolute hoogtepunten van Barcelona : het Palau de la Musica Catalana. Dit mag u zeker niet missen. Let er wel op dat deze buitengewoon mooie concertzaal enkel kan bezocht worden met een rondleiding en dat tijdig reserveren, vooral in het hoogseizoen, een must is. ( http://www.palaumusica.org/ ).
Verder vindt u in La Ribera de Calle Montcada, dé museumstraat van Barcelona. De belangrijkste musea die er gevestigd zijn : Museu Picasso   (http://www.museupicasso.bcn.es/), het Museu Barbier-Mueller d’Art Precolombi
(http://www.barbier-mueller.ch/barcelone/presentation-10/?lang=fr), de Galeria Demaeght (http://www.maeght.com/intro.htm) en de Sala Montcada (http://www.masdearte.com/index.php?option=com_elements&view=guia&id=64&Itemid=28&layout=guia). Beide laatste presenteren steeds wisselende tentoonstellingen.

El Raval was de voorbije decennia zowat de meest verwaarloosde wijk van Barcelona.
De laatste jaren krijgt deze buurt echter heel wat aandacht en is ze in volle ontwikkeling. Voorbeeld hiervan is het Museu d’Art Contemporani de Barcelona , het MACBA
(http://www.macba.cat/controller.php).

Museu Nacional d’Art de Catalunya – Barcelona

Op het eind van de Ramblas komt u aan de haven van Barcelona, met onder meer de jachthaven (Port Vell) en het indrukwekkende World Trade Center.
Hier is ook het Museu Maritim gevestigd (http://www.mmb.cat/).
Wat verder ligt de wijk Barceloneta, waar u mooie stranden en restaurantjes vindt.
Tijdens de Olympische Spelen van 1992 waren hier het Olympisch dorp en de haven ondergebracht.

Vooral voor de kunstliefhebbers is Montjuïc vandaag een niet te missen deel van Barcelona. Behalve het Olympisch stadion van 1992, zijn op deze heuvel een aantal zeer interessante musea ondergebracht.
Het belangrijkste is ongetwijfeld het Museu Nacional d’Art de Catalunya, ook gekend als het MNAC (http://www.mnac.es/index.jsp?lan=003), dat gehuisvest is in het indrukwekkende Palau Nacional. Vanop de trappen van deze kunsttempel heeft u een prachtig uitzicht over de stad Barcelona.
Andere niet te missen musea zijn de Fundacio Joan Miro (http://www.fundaciomiro-bcn.org/) en het Mies van der Rohe-paviljoen (http://www.miesbcn.com/en/outside.html).
Wie wat meer wil te weten komen over Joan Miro, moet zeker even een kijkje nemen op https://www.artsy.net/artist/joan-miro.

Casa Batllo – Barcelona

Wie Barcelona zegt, zegt ‘Modernisme’, de Catalaanse variant op de Art Nouveau uit het begin van de 20e eeuw. De bekendst vertegenwoordiger van deze kunststroming is zondertwijfel Gaudi. Zijn architecturale meesterwerken zijn dan ook zowat overal terug te vinden in Barcelona, vooral in de wijk Eixample : de Sagrada Familia, zijn onvoltooide levenswerk

(http://www.sagradafamilia.cat/), Casa Mila, beter bekend als ‘La Pedrera’ (http://www.lapedreraeducacio.org/flash.htm), Casa Batllo (http://www.casabatllo.es/).
Een hoogtepunt in het werk van Antonio Gaudi is het Parc Güell (http://www.barcelona-tourist-guide.com/en/gaudi/park-guell.html), waar de bezoeker zich in een echt sprookjespark waant. Dit is een must voor elke Barcelona-bezoeker.

Parc Guëll – Barcelona

De Eixample-wijk wordt begrensd door de Passeig de Gracia, een grootse avenue met prachtige, vaak modernistische panden, waarin zich de meest luxueuze winkels en boetieks van Barcelona bevinden.U merkt dat geen mens zich kan vervelen in een wereldstad als Barcelona. Een citytrip naar de Catalaanse hoofdstad is altijd een boeiende ervaring.

One Response to Barcelona

  1. Great! Thanks for the share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *